Global Entry Amerika voor Nederlanders

Global Entry Amerika is een programma van de U.S. Customs and Border Protection (CBP) dat pre-approved, low-risk reizigers de mogelijkheid biedt om sneller door de grenscontroles van de Verenigde Staten te komen. Als Nederlander kunt u van dit programma profiteren, wat bijzonder handig kan zijn als u vaak naar de VS reist voor zaken of plezier. Wanneer u de Nederlandse nationaliteit heeft is het sinds 2022 ook mogelijk van dit programma te profiteren

Wat is Global Entry?

Global Entry is een Trusted Traveler-programma dat in 2008 is gestart door de Amerikaanse overheid. Het stelt goedgekeurde reizigers in staat om gebruik te maken van automatische kiosken op geselecteerde luchthavens bij aankomst in de VS. Deelnemers aan het programma gaan naar de kiosk, waar hun gezicht wordt gescand. Hierna krijgen ze een melding dat ze mogen doorlopen naar de immigration officer. Deze checkt controleert nogmaals de naam waarna ze worden toegelaten tot de VS. In sommige gevallen stelt de immigration officer nog aanvullende vragen of vraagt om het paspoort. Op sommige vliegvelden wordt nog gebruik gemaakt van oudere kiosken, waar ze hun paspoort en vingerafdrukken scannen en vervolgens een transactiebon ontvangen om te laten zien bij de uitgang. Deze oude methode wordt uitgefaseerd. Bij beide methodes is dit proces is veel sneller dan de standaard grenscontrole.

global entry amerika

Voordelen van Global Entry

De voordelen van het Global Entry-programma zijn aanzienlijk:

 • Verminderde wachttijden: De meest voor de hand liggende voordeel is dat het u tijd bespaart op de luchthaven. U hoeft niet in lange rijen te wachten bij de paspoortcontrole. Met Global Entry duurt dit slechts een paar minuten.
 • TSA Pre✓® inbegrepen: Leden van Global Entry komen automatisch in aanmerking voor TSA Pre✓®, waarmee ze door een snellere veiligheidscontrole kunnen op de luchthavens binnen de VS.

Voorwaarden voor Nederlandse aanvragers

Als Nederlander moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor Global Entry:

 • U moet een geldig Nederlands paspoort hebben.
 • U moet toestemming krijgen via het Visa Waiver Program of een geldig visum hebben voor de VS.
 • U mag geen veroordelingen hebben voor criminele activiteiten.
 • U mag niet in overtreding zijn geweest van de douane- of immigratiewetten.
 • U moet als laagrisicoreiziger worden beschouwd na een grondige achtergrondcontrole.

Het aanvraagproces

Het aanvragen van Global Entry voor Nederlanders is een meerstappenproces en wijkt net iets of van de normale procedure:

 1. Geef de Koninklijke Marechaussee toestemming om u berichten te sturen in de “Berichtenbox” van MijnOverheid en wacht 24 uur.
 2. Maak een Trusted Traveler Programs (TTP) account aan. Dat kan hier. Dit account wordt gebruikt voor het beheren van uw aanvraag.
 3. Vul de online aanvraag in en betaal de aanvraagkosten. Deze kosten zijn niet restitueerbaar en bedragen $100 voor een lidmaatschap van vijf jaar.
 4. Onderga een achtergrondcontrole. De Nederlandse Koninklijke Marechaussee voert de controle uit en stuurt de resultaten naar de De CBP van de VS beoordeelt uw aanvraag. Indien alles is goedgekeurd krijgt u aanvraag de status “conditionally approved”
 5. Plan een interview of maak gebruik van Enrollment on Arrival. Als uw aanvraag voorlopig wordt goedgekeurd, moet u een interview inplannen bij een van de Global Entry Enrollment Centers, vaak gelegen op luchthavens. U kunt ook gebruik maken van EoA (Enrollment on Arrival) u doet dan het interview bij de 1e aankomst in Amerika nadat u aanvraag de status “conditionally approved” heeft gekregen. EoA is niet altijd mogelijk.
 6. Ga naar het interview. Tijdens het interview worden uw informatie en documenten gecontroleerd, en u moet uw vingerafdrukken laten scannen.
 7. Goedgekeurd. Na goedkeuring ontvangt u een e-mail dat u “approved bent”. Als Nederlander ontvangt u geen fysieke pas.

Tips:

 • Wees voorbereid op het interview: Zorg dat u alle benodigde documenten bij u heeft, zoals uw paspoort en utility bill (bijv. telefoonrekening of elektra rekening) met uw adres erop.
 • Wees eerlijk: Geef correcte informatie en wees eerlijk over uw reisgeschiedenis en achtergrond.
 • Plan vooruit: Het kan even duren voordat u een interview kunt inplannen, dus begin ruim op tijd met uw aanvraag.
 • Ken de regels: Zorg dat u bekend bent met de regels en voorschriften van het Global Entry-programma.
 • ESTA nog steeds nodig. Een ESTA aanvraag voor de VS is nog steeds verplicht en staat los van het Global Entry programma.
 • Lidmaatschapnummer invullen bij boekingen. Vergeet niet om tijdens het boeken van vliegtickets uw lidmaatschapnummer in te vullen anders kunt u geen gebruik maken van de Global Entry voordelen. Bij veel maatschappijen zoals bijv. KLM kunt u dit ook na uw boeking nog toevoegen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang is mijn Global Entry-lidmaatschap geldig?

Uw lidmaatschap is vijf jaar geldig en kan worden vernieuwd. Als u een nieuw paspoort krijgt past u de gegevens aan in uw online account.

Kan ik Global Entry meteen gebruik

U kunt de kiosken van Global Entry gebruiken zodra u bent goedgekeurd.

Is een ESTA aanvraag nog nodig met Global Entry

Ja. Een ESTA is nog steeds verplicht en staat los van uw Global Entry lidmaatschap.

Vraag vandaag uw verplichte ESTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact