ESTA Amerika online aanvragen

Reizen naar de Verenigde Staten is voor velen een droom die uitkomt, of het nu gaat om het ontdekken van de iconische bezienswaardigheden, het ervaren van de rijke culturele diversiteit, of het bijwonen van zakelijke bijeenkomsten. Als u van plan bent om naar de Verenigde Staten te reizen voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden en u geen visum nodig heeft, is het aanvragen van een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) een cruciale stap in het proces. Deze elektronische reistoestemming stelt burgers van Visa Waiver Program (VWP)-landen, zoals Nederland, in staat om de Verenigde Staten te bezoeken zonder een traditioneel visum aan te vragen. In deze uitgebreide gids bespreken we het proces van het aanvragen van een ESTA voor Amerika, inclusief kosten, geldigheid en vereiste reisdocumenten.

Vraag vandaag uw ESTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

Wat is een ESTA voor Amerika?

Voordat we dieper ingaan op het aanvraagproces, is het belangrijk om te begrijpen wat een ESTA precies is. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization, en het is een elektronische reistoestemming die vereist is voor staatsburgers van Visa Waiver Program-landen die naar de Verenigde Staten reizen voor toeristische, zakelijke of medische doeleinden. Het belangrijkste verschil tussen een ESTA en een visum is dat een ESTA online wordt aangevraagd en goedgekeurd, terwijl een visum een fysiek document in uw paspoort is dat u bij een Amerikaanse ambassade of consulaat moet aanvragen.

esta voor amerika aanvragen

Voor wie is een ESTA vereist?

Niet alle reizigers die naar de Verenigde Staten gaan, hebben een ESTA nodig. Het is van cruciaal belang om te bepalen of u tot de categorie reizigers behoort die verplicht zijn om een ESTA aan te vragen. Over het algemeen geldt de ESTA-verplichting voor de volgende groepen:

 1. Staatsburgers van Visa Waiver Program (VWP)-landen: Als u een staatsburger bent van een land dat deel uitmaakt van het VWP, zoals Nederland en België, moet u een geldige ESTA hebben om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen.
 2. Reizigers die per vliegtuig of boot naar Amerika komen: Als u Amerika binnenkomt via luchthavens of zeehavens, moet u een geldige ESTA hebben, ongeacht uw nationaliteit. Als u per auto of trein de Verenigde Staten binnenkomt, hebt u mogelijk geen ESTA nodig, maar u moet wel voldoen aan andere reisdocumentvereisten.
 3. Reizigers van alle leeftijden: In tegenstelling tot sommige visumvereisten geldt de ESTA-verplichting voor reizigers van alle leeftijden, inclusief kinderen en baby’s.

Het is belangrijk om te controleren of u een ESTA nodig heeft voordat u uw reis naar Amerika plant.

De kosten van een ESTA voor Amerika

Het aanvragen van een ESTA voor Amerika is niet gratis en brengt kosten met zich mee. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van deze kosten en deze vooraf te betalen voordat u uw aanvraag indient. Hier zijn de belangrijkste kosten die gepaard gaan met het verkrijgen van een ESTA:

 1. Aanvraagkosten: De kosten voor het indienen van een ESTA-aanvraag bedragen $21USD. Voor kinderen onder de 18 jaar zijn de kosten hetzelfde als voor volwassene
 2. Goedkeuringskosten: Deze kosten zijn inbegrepen bij de totale kosten van uw ESTA.
 3. Creditcardkosten: De kosten voor het verwerken van uw betaling via creditcard kunnen worden toegevoegd aan de totale kosten van uw ESTA-aanvraag.

Het is belangrijk om te controleren wat de exacte kosten zijn op het moment dat u uw aanvraag indient, aangezien deze tarieven kunnen variëren en afhankelijk zijn van de leeftijd en het reismotief van de aanvrager. Zorg ervoor dat u betaalt met een geldige creditcard, aangezien dit meestal de geaccepteerde betaalmethode is.

Geldigheid van een ESTA voor Amerika

Een ESTA heeft een beperkte geldigheidsduur en het is belangrijk om te begrijpen hoelang u er gebruik van kunt maken en hoe vaak u ermee naar Amerika kunt reizen. Hier zijn de belangrijkste punten met betrekking tot de geldigheid van een ESTA:

 1. Geldigheidsduur: Een ESTA voor Amerika is over het algemeen 2 jaar geldig vanaf de datum van uitgifte. Dit betekent dat u gedurende deze periode meerdere keren naar de Verenigde Staten kunt reizen zonder telkens opnieuw een aanvraag in te dienen.
 2. Maximaal verblijf: Elke keer dat u Amerika binnenkomt met een ESTA, kunt u maximaal 90 dagen verblijven. Dit betekent dat uw reisdoelen, zoals toerisme, zakelijke bijeenkomsten of medische behandelingen, binnen deze termijn moeten vallen.
 3. Dubbel of meervoudig inreizen: Met een ESTA kunt u meerdere keren naar Amerika reizen gedurende de geldigheidsduur van uw reistoestemming. Dit maakt het handig voor frequente reizigers.

Het is essentieel om uw ESTA op tijd te vernieuwen als deze bijna verloopt en om ervoor te zorgen dat u zich aan de toegestane verblijfsduur houdt om problemen met immigratieautoriteiten te voorkomen.

Het aanvraagproces voor een ESTA voor Amerika

Nu u begrijpt wat een ESTA is, wie ervoor in aanmerking komt, wat de kosten en geldigheid zijn, laten we eens kijken naar het daadwerkelijke aanvraagproces. Het aanvragen van een ESTA voor Amerika is over het algemeen een eenvoudige en gebruiksvriendelijke procedure. Hier zijn de stappen die u moet volgen:

 1. Online aanvraag: De enige manier om een ESTA aan te vragen voor Amerika is online. U moet de officiële website van het Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP) bezoeken om uw aanvraag te starten of via een tussenpartij in Nederland of België.
 2. Voorbereiding van documenten: Voordat u begint met uw aanvraag, moet u bepaalde documenten en informatie bij de hand hebben, waaronder uw paspoort, informatie over uw reis, en eventuele andere reisdocumenten, zoals vorige Amerikaanse visa of ESTA’s.
 3. Aanvraag invullen: Op de website vult u het ESTA-aanvraagformulier in met uw persoonlijke gegevens, paspoortinformatie, reisplannen en andere relevante informatie. Zorg ervoor dat u alle velden nauwkeurig en volledig invult.
 4. Betaling van de kosten: Nadat u het aanvraagformulier hebt ingevuld, moet u de vereiste kosten betalen met een geldige creditcard, iDeal, Bancontact of PayPal. Zorg ervoor dat u de betalingsinformatie correct invoert.
 5. Beoordeling en goedkeuring: Uw aanvraag wordt beoordeeld door het Amerikaanse Customs and Border Protection (CBP), en als deze wordt goedgekeurd, ontvangt u een bevestigingsmail met uw ESTA-goedkeuring. Dit proces kan enkele minuten tot enkele dagen duren, dus het is raadzaam om uw ESTA ruim van tevoren aan te vragen.
 6. Reisvoorbereiding: Zodra u uw ESTA-goedkeuring hebt ontvangen, bent u klaar om naar Amerika te reizen. Zorg ervoor dat u een kopie van uw ESTA-goedkeuring bij u hebt wanneer u de Verenigde Staten binnenkomt, omdat u deze mogelijk moet tonen aan immigratieautoriteiten.

Het is van essentieel belang om uw ESTA op tijd aan te vragen en het aanvraagproces nauwkeurig te volgen om vertragingen of problemen bij aankomst in Amerika te voorkomen.

Belangrijke overwegingen bij het aanvragen van een ESTA voor Amerika

Terwijl u zich voorbereidt op het aanvragen van een ESTA voor Amerika, zijn er enkele belangrijke overwegingen die u moet hebben:

 1. Reisplanning: Zorg ervoor dat uw reisplannen binnen de geldigheidsduur van uw ESTA vallen en dat uw verblijf in Amerika niet langer duurt dan de toegestane 90 dagen per bezoek.
 2. Aanvraagtijd: Het is raadzaam om uw ESTA ruim van tevoren aan te vragen, bij voorkeur enkele weken tot maanden voor uw geplande vertrek. Dit geeft u voldoende tijd om eventuele problemen met uw aanvraag op te lossen.
 3. Paspoortgeldigheid: Zorg ervoor dat uw paspoort minstens zes maanden geldig is vanaf de datum van uw geplande vertrek uit Amerika. Amerikaanse immigratieautoriteiten zijn erg strikt wat betreft paspoortvereisten.
 4. Juiste informatie: Vul uw ESTA-aanvraag zorgvuldig en nauwkeurig in, zonder valse informatie te verstrekken. Onjuiste informatie kan leiden tot afwijzing van uw aanvraag.
 5. Communicatie: Houd uw e-mailadres actueel en controleer regelmatig uw inbox en spamfolder voor updates met betrekking tot uw aanvraag.
 6. Afdrukken van documenten: Nadat u uw ESTA-goedkeuring hebt ontvangen, print u een exemplaar van de bevestigingsmail en bewaart u deze samen met uw paspoort tijdens uw reis naar Amerika.

Vraag vandaag uw ESTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact