ESTA Formulier Amerika

Een bezoek aan de Verenigde Staten staat voor velen op de bucketlist. Of je nu droomt van de indrukwekkende skyline van New York, het zonnige Californië, of een roadtrip langs de iconische Route 66, er is één essentiële stap die je niet mag overslaan voordat je op het vliegtuig stapt: het invullen van het ESTA-formulier voor Amerika. In deze blogpost gaan we dieper in op wat het ESTA-formulier precies is, waarom het zo belangrijk is en hoe je het aanvraagt.

Vraag vandaag uw ESTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

Wat is het ESTA-formulier voor Amerika?

ESTA staat voor “Electronic System for Travel Authorization”. Het is een elektronisch systeem dat is ontworpen door de Amerikaanse overheid om reizigers die onder het Visa Waiver Program (VWP) naar de VS willen reizen vooraf te screenen. Het VWP stelt burgers van 39 deelnemende landen, waaronder Nederland en België, in staat om zonder visum naar de VS te reizen voor toerisme, zaken of doorreis, mits hun verblijf niet langer is dan 90 dagen.

Waarom is het ESTA nodig?

Na de gebeurtenissen van 11 september 2001 heeft de Amerikaanse overheid de veiligheidsmaatregelen voor inkomende reizigers aangescherpt. Het ESTA-systeem werd in 2009 geïntroduceerd om vooraf een beter beeld te krijgen van wie het land binnenkomt. Zo kunnen potentiële bedreigingen worden geïdentificeerd voordat een persoon in de VS arriveert.

Bovendien helpt het ESTA-formulier voor Amerika de wachttijden bij de Amerikaanse grens te verminderen, omdat veel van de noodzakelijke informatie al vooraf is gecontroleerd.

Hoe vraag je een ESTA aan?

  1. Online aanvraag: Een ESTA kun je volledig online aanvragen en duurt ongeveer 10 minuten om in te vullen.
  2. Informatie: Je zult een aantal persoonlijke gegevens, reisinformatie en vragen over je gezondheid en strafblad moeten beantwoorden. Zorg ervoor dat je een geldig paspoort bij de hand hebt.
  3. Betaling: Er zijn kosten verbonden aan de ESTA-aanvraag. Betalingen kunnen meestal worden gedaan met een creditcard.
  4. Wachten op goedkeuring: Meestal ontvang je binnen enkele minuten een reactie, maar het wordt aangeraden om je ESTA ruim van tevoren aan te vragen, bij voorkeur minimaal 72 uur voor vertrek.
  5. Geldigheid: Een goedgekeurde ESTA is doorgaans twee jaar geldig, tenzij je paspoort eerder verloopt. Gedurende deze periode kun je meerdere keren naar de VS reizen zonder een nieuwe ESTA aan te vragen.

Belangrijke aandachtspunten

  • Geen garantie: Een goedgekeurde ESTA biedt geen garantie dat je daadwerkelijk de VS mag binnenkomen. De uiteindelijke beslissing ligt bij de douanebeambte bij aankomst.
  • Nieuw paspoort: Als je een nieuw paspoort krijgt, moet je een nieuwe ESTA aanvragen, zelfs als je vorige ESTA nog geldig is.
  • Wees eerlijk: Het is essentieel om alle vragen op het ESTA-formulier eerlijk te beantwoorden. Onjuiste of misleidende informatie kan leiden tot ontzegging van toegang tot de VS of toekomstige reisproblemen.

Vraag vandaag uw ESTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact