ESTA kosten Amerika

Een reis naar de Verenigde Staten staat voor velen hoog op de bucketlist. Of je nu de lichtjes van New York, de stranden van Florida of de nationale parken van het westen wilt verkennen, er is één essentiële stap die je niet mag overslaan: het verkrijgen van een reistoestemming, ook wel bekend als de ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Maar hoeveel kost zo’n ESTA nu precies en waar moet je rekening mee houden? Lees verder voor een diepgaand overzicht van de kosten van een ESTA-aanvraag voor de VS.

Vraag vandaag uw ESTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact

Wat is ESTA precies?

Voordat we in de kosten duiken, is het nuttig om te begrijpen wat ESTA precies is. ESTA is een geautomatiseerd systeem dat de geschiktheid van bezoekers om naar de Verenigde Staten te reizen onder het Visa Waiver Program (VWP) bepaalt. Het is geen visum, maar een voorafgaande reisvergunning voor reizigers uit landen die deelnemen aan het VWP.

esta kosten amerika

Basis ESTA-kosten

De totale kosten voor het aanvragen van een ESTA bedragen momenteel $21 voor goedgekeurde aanvragen. Deze kosten zijn opgebouwd uit twee delen:

  • Verwerkingskosten: $4 voor elke aanvraag, ongeacht of deze wordt goedgekeurd of afgewezen.
  • Toestemmingskosten: Als je aanvraag wordt goedgekeurd, betaal je een extra $70.

Mocht je aanvraag worden afgewezen, dan betaal je alleen de verwerkingskosten van $4.

Betalingsmethoden

De betaling voor de ESTA-aanvraag moet online worden gedaan. De officiële ESTA-website accepteert de meeste grote creditcards, waaronder MasterCard, VISA, American Express en Discover. Ook worden bepaalde betaalpassen met het VISA of MasterCard logo geaccepteerd.

Geldigheidsduur en hernieuwingskosten

Een goedgekeurde ESTA is over het algemeen geldig voor twee jaar. Dit betekent dat je binnen die twee jaar meerdere keren naar de VS kunt reizen zonder een nieuwe ESTA aan te vragen, mits elk bezoek niet langer is dan 90 dagen. Echter, als je paspoort binnen die twee jaar verloopt, verloopt ook je ESTA. Als je een nieuwe ESTA moet aanvragen, ongeacht de reden, betaal je opnieuw de volledige kosten.

Extra kosten bij externe diensten

Het is belangrijk op te merken dat er tal van diensten en websites zijn die aanbieden om je te helpen bij je ESTA-aanvraag, vaak tegen een meerprijs. Dit is ideaal als je de aanvraag in Nederlands wilt invullen of wilt betalen met een andere betaalmethode zoals iDeal of Bancontact.

Waarom zijn er kosten

De opbrengsten van de ESTA-aanvragen worden gebruikt om het Electronic System for Travel Authorization te financieren. Oftewel de kosten zijn puur om alle werknemers en systemen te financieren die gebruikt worden om reizigers vooraf te controleren.

Tips voor een soepele ESTA-aanvraag

  • Wees voorbereid: Zorg dat je alle benodigde informatie bij de hand hebt voordat je begint met je aanvraag, zoals je paspoortgegevens en reisplannen.
  • Dubbelcheck: Voordat je je aanvraag indient, controleer alle informatie grondig om eventuele fouten of onnauwkeurigheden te vermijden.
  • Wees op tijd: Hoewel de meeste ESTA-aanvragen snel worden goedgekeurd, soms zelfs binnen enkele minuten, is het aan te raden om je aanvraag minstens 72 uur voor vertrek in te dienen.

Vraag vandaag uw ESTA aan

Veilig betalen met iDeal, Creditcard, Paypal of Bancontact