Enrollment on Arrival (EoA) Global Entry

Voor frequente internationale reizigers biedt het Global Entry-programma van de U.S. Customs and Border Protection (CBP) een snelle en efficiënte manier om door de paspoortcontrole en douane in de Verenigde Staten te komen. Een van de laatste stappen om lid te worden van het Global Entry-programma is het persoonlijke interview. Voor degenen die moeite hebben om een afspraak te plannen of voor wie reeds in de VS moet zijn voordat ze een afspraak kunnen maken, is er een handige optie beschikbaar: Enrollment on Arrival.

Wat is Global Entry?

Global Entry is een programma ontworpen om versnelde douane- en immigratieprocessen te bieden aan vooraf goedgekeurde, laagrisico-reizigers bij aankomst in de VS. Leden van het Global Entry-programma kunnen gebruikmaken van kiosken op deelnemende luchthavens, waar ze hun paspoort scannen, vingerafdrukverificatie ondergaan en een douaneaangifte invullen, waarna ze meestal zonder verdere vertraging de luchthaven kunnen verlaten.

enrollment on arrival global entry

Wat is Enrollment on Arrival?

Enrollment on Arrival (EoA) is een service die het mogelijk maakt voor Global Entry-aanvragers die conditioneel zijn goedgekeurd om hun verplichte interview af te ronden als onderdeel van het binnenkomstproces in de VS, zonder vooraf een afspraak te maken. Dit betekent dat reizigers die terugkeren naar de VS en nog steeds wachten op hun interview, deze laatste stap kunnen voltooien terwijl ze door de CBP-controle gaan.

Aangezien de wachtlijst voor reguliere interview afspraken op luchthavens vaak erg lang is, is de EoA vaak een goed alternatief om zo snel mogelijk definitief goedgekeurd te worden.

Hoe werkt Enrollment on Arrival?

Dit verschilt per luchthaven. Als je een conditioneel goedgekeurde Global Entry-aanvraag hebt en je komt aan op een deelnemende luchthaven in de VS, ga je net als alle andere passagiers naar de douane en immigratiecontrole. Hierna moet je de volgende stappen volgen:

  1. Vlieg naar een deelnemende luchthaven. Niet alle luchthavens bieden Enrollment on Arrival aan, dus controleer vooraf of jouw aankomstluchthaven deze service heeft. Dit kun je hier bekijken.
  2. De volgende stap verschilt per luchthaven. Sommige luchthavens hebben borden waar Enrollment on Arrival staat aangegeven volg die, je hoeft dan niet in de normale rij. Bij andere luchthavens moet je nog eenmaal in de normale rij en geef je bij de immigration officer aan dat je een Enrollment on Arrival interview wilt doen voor je Global Entry goedkeuring. Vaak staan er voor de rijen nog mensen die de passagiersstroom in goede banen leiden. Als je twijfelt vraag het aan deze personen.
  3. Voer het interview uit. De CBP-officier zal je interviewen, je paspoort en documenten controleren, en je vingerafdrukken nemen. Dit is vergelijkbaar met het standaard Global Entry-interview.
  4. Voltooi het proces. Als alles in orde is, zal de CBP-officier je Global Entry goedkeuren en ben je officieel lid van het programma.

Let op! Het kan voorkomen dat Enrollment on Arrival op sommige momenten niet mogelijk is door drukte en tijdtekort.

Voordelen van Enrollment on Arrival

De grootste voordelen van Enrollment on Arrival zijn gemak en efficiëntie. Reizigers hoeven geen aparte afspraak te plannen en kunnen tijd besparen door het interview af te handelen tijdens hun normale reisproces. Het maakt het ook makkelijker voor internationale reizigers die misschien niet in de buurt wonen van een Global Entry-interviewlocatie.

Voorbereiding voor Enrollment on Arrival

Om het Enrollment on Arrival-proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, moet je het volgende bij je hebben:

  • Een geldig paspoort.
  • Documentatie van je conditionele goedkeuring voor Global Entry.
  • Een ander identificatiebewijs, zoals een rijbewijs of ID-kaart (indien van toepassing).
  • Utility bill (Gas- licht rekening, telefoon rekening etc)

Het is ook aan te raden om vooraf de lijst met deelnemende luchthavens en de exacte locatie van de Enrollment on Arrival-faciliteiten op die luchthavens te bekijken.

Een ESTA is nog steeds verplicht naast Global Entry

Zorg voor een geldige goedgekeurde ESTA naast uw goedgekeurde Global Entry lidmaatschap.